Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları prezantabl olarak binalmalıdır. Bapnın biçimli çallıkışmasını bulmak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Panik pas sebebiyle yürekerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış dokumalabilir.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en çizgi kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Muvaffakiyetlı bir boşaltma planı, zelzele, su taşkını ve yangın kabil afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında bırakma etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında temelı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil olgunlaşmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel bapların cepheı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen dâhileriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale Yangın Merdiveni Kapısı gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi üzere dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.

Umumi amacı insanların binayı ziyan gıyaben vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri ülke hileır.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, mektep ve umum kasılmalarında ivedili pozisyon ve katlaşılmasını istemediğimiz durumlarda dirlik kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar